Jul 1, 2016

5 MARKETING CRTICA #8

01 Coca-Cola Srbija na Snapchatu

Snapchat strategija domaće Coca-Cole staje u dve reči: Take over. I ako ćemo da budemo iskreni, globalno ovu strategiju sprovode na vrlo zanimljiv način, ali mi nije jasno koja je baš ideja na lokalnom nivou. Bez trunke domišljatosti, autentičnosti, zanimljivosti, i sa mnoštvo komunikacionih propusta.

02 Donesi.com čega?

Pre par nedelja na društvenim mrežama je kružio printscreen Instagram naloga Donesi.com koji postao vrlo viralan. Na početku sam mislio da je samo fora, dok stvarno nisam otišao i zapratio brend na Instagramu. Meni se čini da su se zaigrali sufiksom (insta) gram i napravili naziv/username Donesigram 😃 Gram čega?

03 Telenor LIVE

Zanimljivo je da je jedan od operatera počeo da koristi Facebook LIVE opciju, a da nije pokrivanje nekog eventa. Ali na zanimljivoj ideji se sve završava. U prvom lajvu koji sam uhvatio, forsirali su neku realno široj ciljnoj grupi, a i većini od njihovih pola miliona Facebook fanova, predosadnu startup priču u trajanju od preko 40min!?!? Treba im definitivno nova digitalna agencija, a koju upravo i traže na aktuelnom pitchu.
Link: goo.gl/caK028

04 Coca-Cola #zamedalju

Prva asocijacija kada pomislite na subliminalno oglašavanje je verovatno Coca-Cola. Na ovom bilbordu nema ničeg subliminalnog, ali je skrivena asocijacija #zamedalju ako uzmemo u obzir da dolazi od jednog prilično “nevinog brenda” što reče jedna koleginica.

05 Exit ili Disneyland?

Pored toga što ne mogu da provalim da li je potpis Magic novo ime ili tagline ovogodišnjeg EXIT festivala, a ona tek slogan Adventure, ne, ne, to je previše... Ali Magic poruka za tinejdžersku ciljnu grupu, pa i stariju je baš promašaj. Meni više odgovara za neki Disneyland park, nego za savremen, urbani festival nastao iz energije protesta i pobune protiv sistema.

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications