Jun 17, 2016

5 MARKETING CRTICA #6

01 #tb Lav pivo kampanja

Ono kad priznaš da deset godina nisi snimio bolju reklamu. Bravo za iskrenost! I za dovitljivost. A možda stare emocije i sećanje nacije na "To kume!" proizvedu i uspešnu kampanju za ovaj brend.
Link >>> goo.gl/YKtVwb

02 UEPS - Okupili se malo

Bez trunke cinizma, kada pročitam izveštaje sa ovog okupljanja regionalnih asocijacija, čitam: lepo smo spavali u BG, jeli dobar roštilj i dogovorili se da se regionalno podržavamo kroz mejlove i FB strane :) Možda je bilo i nečega revolucionarnog, ali mi to nismo saznali.
Link >>> goo.gl/CwgZaV

03 Gud grickalice sa nacionalnim motivom

Samo što sam o "patriotskom" trendu dizajna u packagingu pisao pre par nedelja, stiže i domaći case. Pepsico je svoja limited izdanja GUD grickalica presvukao u znaku reprezentativnog dresa Srbije.

04 Vinjak, samo porodično!

Pobednik nedelje! Inače, još od pre jedna od mojih omiljenih Facebook stranica. Uvek me nasmeje koliko to oni mogu sa amaterizmom da vode, ali ipak posvećeno. Nije da ni ranije nije bilo ovakvih kikseva, ali ovaj je pobednički. Okačiš poruku - “Vinjak za porodicu” sa ilustracijom porodice sa sve detetom od flaša! Srećom, community manager ume da edituje i izmeni post, ali pošto je printscreen obišao ceo internet.

05 Kesić menja pravac - SEAT

Bravo! Posle Guarane, još jedno poigravanje sa konzervativnim stavovima u našoj zemlji. Nadam se i da gađa ciljnu grupu. Iako je Kesić malo dosadio po svim mogućim kampanjama, opet je on to dobro izneo u ovoj kampanji koja na ivici balansira i sa njegovim političkim opredeljenjem.
Link >>> youtu.be/Y6blNacOupU

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications