Jun 3, 2016

5 MARKETING CRTICA #4

01 Rekao sam vam, pravo je vreme za...

Još jedna velika bilbord kampanja u gradu sa originalnim teasing sloganom "Pravo je vreme da se skockate". Zar nemate nešto relevantnije da poručite potencijalnim kupcima osim da je pravo vreme za vaš proizvod?

02 Roggenart krizno školski - zamalo

Ovih dana sam na društvenim mrežama primetio novu "hleb" krizu, a sličnu onoj sa Tonus hlebom u kojoj se brend nije najbolje snašao. Ovog puta Roggenart je bio brz i vrlo lepo iskoristio društvene mreže za gašenje krize nastale usled optužbe da u hrono hleb stavljaju kvasac. I taman hteo da pohvalim potez brze reakcije na društvenim mrežama, kad post obrisan?! Imam printscreen :)

03 Patriotski packaging trend Made in USA

Posle Budweisera koji je u jeku predizborne kampanje pokrenuo limited seriju pakovanja piva sa američkim nacionalim motivima, u istu priču se upustila i Coca-Cola. Jer u izbornoj godini u Americi cela advertajzing industrija trlja ruke, pa zašto da se ne uključe i brendovi.

04 Ovo jeste pokušaj kampanje bez ikakvog benefita

Novi integralni keks na prezasićenom tržištu ovih proizvoda. I usiljeni pokušaj brenda Medela da bar komunikacijom odskoči od konkurencije. Teško! Slogan "Ovo je oglas za keks" bi zaista funkcionisao u nekom drugom, zanimljivijem konceptulanom i vizuelnom kontekstu. Ovako je papazjanija sa mnogo nebitnih informacija.

05 Branding 06 konferencija u Sarajevu

U par reči - bilo je zanimljivo, prijatno, a krajnje nepretenciozno. Konferencija koja podseća da se o brendovima i brendingu više ne priča. Ono što je osnova marketinških komunikacija palo je u senku drugih gorućih tema kao što su Snapchat, Instagram, engagement, storytelling, content, native, digital, social i tako dalje. Samo nastavite!

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications