Maj 30, 2016

5 MARKETING CRTICA #3

01 Social media u motivi offline kampanjama

Cocta svaku sezonu počinje u duhu svojih živopisnih ilustracija. Ove godine su se na vizualima našli motivi sa društvenih mreža što je trend već duže vremena u advertajzingu. I nisu jedini...

02 Budi dete - KO?

Baš me je nova Imlekova tv reklama za Moja kravica čokoladno mleko zaintrigirala svojom porukom, možda više zbunila. Nisam siguran kome se obraća sa porukom “Budi dete” i koga cilja sa proizvodom koji nosi tu poruku?

03 Pravilo 20% teksta treba da važi i za bilborde

Pre neki dan čekam na semaforu i pokušavam da stignem da pročitam šta je sve napisano na ambicioznom Maxi bilbordu za olimpijsku nagradnu igru. Nisam siguran ni da oni znaju kako su uspeli toliko teksta da stave na takav medij. Onda sam pomislio da bi bilo sjajno da se Facebook ad pravilo od 20% površine teksta prenese i na offline formate i eto rasterećenijih oglasnih formata koji će znatno efikasnije komunicirati sa svojom publikom.

04 Digital day je bio više nego OK

Odeš na koferenciju bez ikakvih očekivanja, a vratiš se prijatno iznenađen nekim predavanjima i temama. I raduješ se na pomisao kako će biti tek sledeće godine ako nastave ovako...

05 Biznis knjiga uz kafu - dobra ideja

Verovatno polazeći od svojih potrošača koji konzumiraju Aromu, a koji nadam se nisu samo lepe manekenke iz serije imidž spotova ovog brenda, Grand je odlučio da uz pakovanje 2x200g kafe poklanja i po jednu biznis knjigu u izdanja Harvard Business Press. Ciljajući očigledno neku nišu biznis korisnika, zaposlenih i managera, mene su uspeli takođe da zainteresuju sa ovim limited edition pakovanjima.

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications