Novembar 10, 2017

5 MARKETING CRTICA #24

01 MACOLA - Tako se čestita konkurenciji

Bravo za ljude iz Macole, ovdašnjeg zastupnika Apple proizvoda. Ne samo na profesionalnosti, već i ozbiljnoj inicijativi koju imaju u komunikaciji sa svojim kupcima i korisnicima servisnih usluga. Jer čestitati konkurenciji koja otvara radnju u komšiluku nije uobičajen marketinški potez u Srbiji.

02 NOBLICE - Posle deceniju na TV sa police

Uvek kada mislite da ste za vaš ili brend koji radite napravili nešto dobro, zapitajte se samo jedno prosto pitanje - Da li će i moja kampanja biti potpuno relevantna i posle 10 godina. Ako je odgovor DA, imate šansi da uđete u slavni hol bezvremenskih reklama kojih nema puno kod nas.

03 METRO - Zanimljiva slavska ilustracija

Metro je ovih dana krenuo u outdoor kampanju sa slavskom ponudom, a na kojoj grafički dominira zanimljiva ilustracija slavske trpeze. Ne želim da verujem da je ilustracija sa nekog photo stocka :)

04 NEVEROVATNA OBEĆANJA by Telekom Srbija

iPhone 8 po neverovatnoj ceni!!! Pa da li je neko poverovao u taj slogan? Jer inače, taj telefon po ceni levog bubrega ima neverovatnu cenu, ali je ne komuniciraš na taj način.

05 Posteri na Instagramu, a MAXI to najbolje radi

Izgleda da im nedavni pitch za digitalnu agenciju baš i nije uspeo, jer koristiti Instagram kao kanal za plasman postera je na toliko nivoa besmisleno i bez ikakvog efekta te komunikacije.

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications