Maj 2, 2017

5 MARKETING CRTICA #21

01 Novi pivski pravci?

Sezona piva samo što nije, a tri vodeća srpska brend su startovali sa svojim tv kampanjama i sa svežim agencijama, izuzetak Zaječarsko. I samo prvi utisci. Čini se da nekada dva vodeća brenda da sada menjaju pozicije sa novim liderom. Jelen je čini mi se sada znatno podmlađen, neformalniji, pomereniji. Lav kao da želi sirovost i ton Zaječarskog, a Zaječarsko novom kampanjom kao da želi u novi, na prizvuk premium segment ili je to samo urbaniji ton komunikacije. Videćemo, sezona je tek pred nama.

02 Gde su otišle maline?

U Rusiju ili neki sok? Znaćemo već sledeće nedelje, ali za sada vrlo čista i jednostavno izvedena teasing ideja sa bilbord ekstenzijom pravih gajbica koja ostavlja utisak.

03 Pravda za teasing

"Malo belo za dušu i telo" li potraga za malinama. Iako nema previše budžeta ni za outdoor, sve je više teasing kampanja u poslednje vreme. Ili je to trend ili su se samo čuvali budžeti za vreme izbora.

04 Samo bez Comic sansa

Pisao sam već o pokušajima AIK banke, a ovaj novi KešKlik je vredan pažnje. Ako ništa bar su što se tiče fotografije i ciljanjem svoje publike napredovali. Još da porade na tipografiji i logotipu, ali polako.

05 Novi, Mini Home centar

Novi format, novi identitet već poznatog Home centra. Izgleda uspešno izvedeno, ne samo grafički, već i ispraćeno asortimanom.

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications