Maj 20, 2016

5 MARKETING CRTICA #2

01 Radoznalost ne boli, ona ubija!

Više ne boli! Otkrili smo brend iza teasing kampanje. Nije da nismo očekivali da se radi o nekom leku. Bravo za teasing deo kampanje i njegov viralni efekat.

02 MORE ZA MLADE koje to nije

Turističke agencije svakom novom sezonom osvoje nove vrhove bizarnim i jeftinim kampanja koje ne motivišu nikoga na putovanje. Posebno ne ove “mlade” sa bilborda u Beogradu.

03 PRAVO VREME da zaboravite ova opšta mesta

Naježim se kada par puta mesečno vidim sintagmu tipa VREME JE, PRAVO VREME za ovo ili ono kao noseći slogan kampanje. I nije da možda nikada sam ili moj tim nije dao neki sličan predlog, ali on onda mora da ima mnogo zanimljiviji kontekst. Ozbiljni brendovi moraju da vode računa da imaju šta da poruče i da im poruke koje šalju ne bude ovako isprazne.

04 Jaffa nacionale

Novo limited izdanje olimpijske, svima omiljene Jaffe je na policama marketa, ali i na bilbordima širom grada. I nemam ništa posebno da kažem pozitivno il negativno o tome, osim da je nisam očekivao kao brend u tako nacionalnom izdanju.

05 Kvaka

Baš kada sam pomislio da nema kandidata za ovonedeljni tvc komentar, pojavila se Kvaka. Tj. spot sa najmutavijim ili najnesigurnijim čovekom na svetu. Ne, nije? A ne, oni su ga nazvali Najbukvalnijim… Za mene je oduvek značilo kada se nekome kaže da je bukvalan, da je to nešto loše, pogrdno. E sad oni su u ulogu najbukvalnijeg čoveka stavili svog klijenta. Toliko. Sa druge strane, moram da kažem da je slogan kampanje i cela metafora “kvake" dosta uspešno izvedena, kao i sve pohvale za glumu i produkciju.
Link: Credit Agricole - Najbukvalniji čovek na svetu

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications