Januar 11, 2017

5 MARKETING CRTICA #19

01 Budi isti, budi HRONO - pekare

Izvinite, ali trudim se da pronađem razliku između Hrono i Hrono linije porizvoda dva poznata pekarska lanca u Srbiji - Hleb i kifle i Roggenart. Jedno je odluka da idemo u hrono, i to je trend, a drugo kako ćemo to servirati našim potrošačima. Ili ne, i to je isto trend - ali kopiranja izgleda.

02 Ne znaju šta rade - AIK Banka

Ne znam da li ste imali prilike da vidite ovo blago rečeno šokantno i potpuno vremenski izmešteno rešenje za AIK banku? Prvo uzmimo proizvod koji je omašio godinu - Štednja??? Pa kako-tako stilizovanu porodicu i poslovnicu sa brendingom iz prošlog veka. I na kraju zakucano porukom “Znamo šta radimo.” Verujem da potcenjujete vaše klijente i da oni zaista znaju šta neće uraditi.

03 Balašević okasnio na voz

Nekih par nedelja pošto je H&M globalno pustio svoju već sad legendarnu Christmas kampanju snimanu u vozu, po Beogradu se pojavljuju bilbordi modne kuće Balašević sa devojkom na prozoru voza. Šteta. Kasno.

04 Coca-Cola retro NY

Fino i retro. Sa primesama sećanja na praznike iz detinjstva. Ukratko Coca-Colina novogodišnja bilbord kampanje u Srbiji.

05 Jezičko silovanje

Ili kreativa na silu je možda bolji izraz ovog pokušaja. Naime, primetim na Lilly_drogerie instagram kanalu imaju video sadržaj. Super. Kaže “Andjine”. Mislim se nepismeno prvo, ali kao ajde mislim da znam ko je… 😃 ali onda i “Andjine LLUMSolije”. Iskreno, ne znam šta znači osim što znam da je LLUMS novi kozmetički brend Lillyja. I da je neko pošto-poto hteo da brendira content što je tako 2010. na primer.

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications