Avgust 12, 2016

5 MARKETING CRTICA #13

01 Sve zlato do zlata

Ukratko - Uniqa osiguranje, bilbord kampanja, Olimpijske igre. I da uspem da razumem šta znači jezička konstrukcija upotrebljena kao slogan: “Misli OSIGURANJE za medalju”, ne razumem zašto koriste teritoriju i poruku Coca-Coline olimpijske kampanje #zamedalju.

02 Olimpijske ispale

Iako se i po domaćem online prostoru u poslednjih par nedelja polemisalo o tome šta smete i šta ne ako niste sponzor OI, poslednjih dana smo svedoci masovnog kršenja i povrede zaštićenih olimpijskih brend elemenata na domaćem tržištu. Jer koncept kršenja trademarka je nepoznanica u Srbiji, pa šta je to ako malo oponašamo pet krugova u specifičnoj boji i formaciji.

03 Zavera ili?

Oni skloni zaverama sada će trljati ruke 😃 Naime, da li ste primetili na novim oglasnim rešenjima friško rebrandirane Addiko banke onog malog "trougločuljka"? Da li samo mene podseća na pripadnika Ku Klux Klana?

04 Sorry Snapchat

U novoj digitallnoj ekonomiji izgleda važi pravilo ako ne možeš da ga kupiš, iskopiraj ga i ubij ga. Upravo tako nešto je prethodnih dana uradio Instagram pokrenuvši Stories formate dostupne u vrhu aplikacije, a gotovo identične Snapchat pričama. Ma koliko potez izgledao brutalan, Instagram korisnicima se izgleda dopada i baš ih briga ko će ostati, a ko nestati.

05 Ovo je neko na/platio?

I još jedna olimpijska tema - sada već čuvene kampanje Olimpijskog komiteta Srbije, što sa Facebook albumima nakaradno fotošopiranih sportista, što sa outdoor komunikacijom. Bilbordi koji su ovih dana aktuelni po gradi su najblaženo rečeno toliko treš da teško energija i lica naših spotista mogu to da izvuku. Mislim da bi bolje izgledali da su rađeni u nekoj mobilnoj photo edit aplikaciji.

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications