Jul 22, 2016

5 MARKETING CRTICA #11

01 Forum 2016. ili 1996?

Kada su mi rekli Telenor pokrenuo Forum, prvo što sam pitao je - Šta forum? Misleći da je neka možda digitalna konferencija ili tako nešto. Da, razumem, potrebno im je efikasnije Customer support rešenje, ali u doba Mesenger botova i social media pokrenuti forum su tako 90-te.

02 KFC Srbija u lovu na Pokemone

U Srbiji se među prvima u Pokemaniju uključio lanac KFC koji je pozvao fanove da u određeno vreme dođu u park pored objekata kod Studentskog trga u lov na Pokemone. Za svakog ulovljenog Pokemona i kupljeni sendvič dobijaju sladoled gratis. Nije neka baš motivišuća nagrada i naravno kako to ide obavezno uvezana sa kupovinom, ali pohvala za brzu reakciju.

03 Šta se radi kad...

… te potencijalni, veliki klijent pozove na sastanak i na pitanje zašto ste nas pozvali ako ste prilično zadovoljni trenutnom agencijom kaže: “Radimo malo presek tržišta”? #tražimsavet #samopitam

04 Nema više megaborda na Zelenjaku

Navikao godinama unazad na veliku površinu kada pružim pogled iznad Zelenog venca, novopostavljeni led bilbord mi deluje prilično neuverljivo naspram nekadašnjeg megaborda. A da Zelenjak sada izgleda sređenije posle uklanjanja velike oglasne površine sa zgrade, pa i ne baš.

05 Big (blue) neodgovornost ili marketing promašaj godine

Turistička agencija Big Blue je izgleda imala baš dobru ideju. Da pošto sada sve manji broj ljudi želi u Tursku zbog vrlo realne mogućnosti dalje eskalacije i pogoršanja stanja, da otkazane aranžmane pokloni uticajnima. Ali sa idejom da oni ubeđuju ostale da batale te sve priče državnih organa i svetske javnosti da tamo nije baš bezbedno. Mislim da je ideja toliko glupa i neodgovorna, da zalužuje neku advertajzersku “Zlatnu malinu” za promašaj godine! Da ne pominjem te iste uticajne kojima verovatno ovakvo neko razmišljanje nije ni bilo na pameti prilikom odluke da li da podrže ovako nešto. Pratite ako vas zanima #BigBlueTurska2016

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications