Maj 13, 2016

5 MARKETING CRTICA

01 Latino teme i dalje u srpskom advertajzingu trend?

Posle Erste banke i replike "Porque no kreditčić?" još jedna tv reklama se pojavila sa istom tematikom - Forma ideale sa parodijom sapunice i porukom “Uvek tu kad se stvari menjaju”. Alehandro je dugo skupljao hrabrost da napravi nešto nikad viđeno u advertajzingu - ne baš, ali da gađaju baš svoju publiku - 100%.

02 Plazma, mini plazma, mini-mini plazma, plazmica neumorna sa svojim ekstenzijama.

U Rodi sam ove nedelje primetio još jednu, a subjektivno mi se nekako čini, možda 1000. ekstenziju ovog brenda - Mini-mini Plazma. Ne računajući partnerstva sa ostalim brendovima. Verujem da naziv Nano Plazma čuvaju za sledeću ekstenziju.

03 "Hendlovati post seen frustracije" - Stvarno?

Prodor stručnih, previše stranih izraza i pojmova, ali i agencijskog žargona ume ponekad da se otrgne kontroli. Ne znam odakle potreba da po svaku cenu budeš zanimljiv, kul, nov, svež, a da većini budeš nerazumlijv?

04 Instagram potpuno promenio svoj identitet i to je svakako marketinška tema...

Od dizajnera do Blica online, svi su ovih dana imali potrebu da prokomentarišu novi drastični redizajn Instagrama - sviđa mi se / ne sviđa mi se! Trenutno imam samo problem da brzo pronađem novu ikonicu app na mobilnom, nemam problem sa redizajnom.

05 #pravdazateasing

Kategorija koja je potpuno iščezla u reklamnim kampanjama ovih dana opet na ulicama Beograd. Sa nikad jačom teasing porukom “Boli me _____”, jedna tradicionalna outdoor kampanja viralno je osvojila prostor društvenih mreža. Jedva čekam revealing fazu...

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications