Mart 25, 2014

[Webiz]nenađenje!

Možda u Srbiji i nemamo baš najboje konferencije, ali ni Srbija nije najbolja zemlja na svetu. Ipak, odlučio sam se da na Webiz 2.0 u Zrenjaninu odem sa par kolega pionira, a razlog je nekoliko zanimljivih predavanja koja sam odgledao prošle godine preko livestream-a. I otišao sam bez ikakvih očekivanja.

I očekivanja su bila daleko premašena! Dobra organizacija, osvežena lista govornika koji su preneli svoja iskustva, opuštena atmosfera i dobra vankonferencijska dešavanja. Sve je bilo tako nepretenciozno, a sve potaman, da bi mi trebalo baš dosta vremena da nešto krupno zamerim organizatoru. Ok, konstruktivnih predloga tu i tamo može da bude. Možda za zabranimo baš svakom govorniku da upotrebljava reči inovacije, fail i start-up, ali ko smo mi da to tražimo.

Predavanja i prezentacije su bile vrlo korisne sa aspekta iskustava drugih kolega, uglavnom bez previše samopromocije i prodaje, što bi trebalo da ostane smernica i za naredna izdanja konferencije. Satnica i raspored predavanja su u potpunosti poštovani, a ljubaznost i poletnost volontera oko konferencije nije mogla da se ne primeti.

I prisustvo sponzora koji su doprineli da organizator iznese sve ovo je takođe bilo potpuno nenametljivo i prijatno, a mogu ako želite da vam doslovce navedem sve sponzore. I RedBull iznenađenje koje je bilo zaista kreativno izvedeno!

Ni trag na društevnim mrežama nije izostao, pa se za vreme predavanja vodila vrlo zanimljiva rasprava i nadogradnja tema sa konferencije uz zvaničan #webiz. Uostalom o tome govori i podatak da je za vreme konferencije to bio i najpopularniji # na exYU prostorima.

I da ne bude ovo jedan hvalospev konferenciji, jedan od nedostataka je taj da nije bio veliki broj klijenata na istoj, a čini mi se da bi to bilo vrlo korisno za sve.

Na kraju, očekivanja za sledeću godinu su mnogo veća, pa neće biti tako lako ponoviti prve dve konferencije. Vidimo se na WEBIZ-u 3.0!

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications