Decembar 15, 2021

Ivan Živković za udžbenik Digitalni marketing

U nedavno objavljenoj knjizi Digitalni marketing, jedan od autora uvodnika u poglavlja je i Ivan Živković. Na poziv Univerziteta Singidunum, katedre za marketing, Ivan je dao doprinos kroz svoj tekst koji je uvod u poglavlje “Marketing na društvenim mrežama”.

Kroz tekst pod nazivom “Kako je digital postao marketing”, Ivan pokušava da isprati razvoj marketinga na društvenim mrežama i odgonetne kako ja on u poslednje dve decenije dobio toliko na značaju. Pošao je od definicije Social media marketinga, pa onda preko bitnih njegovih elemenata, pa do svog “5R principa” za uspešan nastup brenda na društvenim mrežama.

Uvodnik se završava odgovorom na pitanje kako su društvene mreže doživele toliki “prasak u Srbiji”, i na kraju sumira nekim trendovima i predviđanjima.

U udžbeniki “Digitalni marketing” takođe su predstavljeni prisustvo brenda Metalac na Twitteru, kao i godišnje istraživanje Social Serbia koji su delo i rezultati rada agencije Pioniri Communications čiji je osnivač i direktor Ivan.

Iza ovog poduhavata zapravo udžbenika na preko 400 stranica stoje profesori i autori Slavko Alčaković, Aleksandar Đorđević i Nikola Savanović, a izdavač je Univerzitet Singidunum, Poslovni Fakultet. Od ostalih koleginica i kolega iz struke koji su doprineli ovom izdanju svojim uvodnikom u određenu oblast tu su i Dragana Marković, Miloš Raičević, Ljubomir Ristić, Dejan Živadinović, Stefan Alčaković, Jovana Petrović, Zorica Tomić, Filip Mateković i Milica Nešić.

Udžbenik je besplatan i u formi pdf-a se može preuzeti na linku: https://singipedia.singidunum.ac.rs/izdanje/43754-digitalni-marketing

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications