Maj 10, 2022

O influenserima na Marketing Summitu 2022

U utorak 10. maja u Beogradu održana je još jedna u nizu konferencija o marketingu FMCG brendova i usluga u organizaciji InStore Media pod nazivom Marketing Summit Beograd 2022. Pred više od 350 posetilaca konferencije u punoj sali hotela Hyatt Regency Ivan Živković, Managing Director agencije Pioniri, govorio je o uvek aktuelnoj temi - influenseri.

Cilj samog predavanja pod nazivom “Da li su brendu potrebni influenseri” i nije bio da odgovori na tu dilemu, jer ona zapravo u savremenom marketingu i ne postoji, već da donese neke konkretne uvide, argumente i proverene činjenice zašto danas koristiti influenser marketing.

Predavanje je pokrilo teme od toga ko su influenseri, kakve kategorizacije postoje, koliki je njihov ROI, koji su trendovi aktuelni, preko toga kako u agenciji Pioniri vrše njihov odabir za neku kampanju i koji su im principi važni pri saradnji sa njima, do novih rezultata o trendu (ne)poverenja u influensere u Srbiji iz svežeg Social Serbia 2022 istraživanja.

Poseban akcenat Ivanovog izlganja bio je na iskustvu agencije Pioniri u saradnjama sa brojnim influenserima, kako se u njih upuštaju, kako planiraju influenser kampanje i koje alate za to koriste.

Pored ove teme, na centralnoj konferenciji o marketingu FMCG brendova i usluga predstavljeni su neki od najaktuelnijih i najefektnijih primera, ali i strategija u domenu FMCG marketinga. Bilo je reči i o novim marketinškim pristupima u Srbiji, regionu i svetu.