Novembar 17, 2014

Ipak, internet je razbio!

Niko nije bolje opisao poslednji marketinški potez poznate američke starlete nego Adweek magazin rečenicom: "Za brendove, Kim Kardašijan je dar koji ne prestaje da daje." A zapravo želeći da je opišu kao savršeni materijal za real time content marketing na društvenim mrežama.

I to se i desilo sa njenom naslovnicom do pre par dana nepoznatog američkog magazina PAPER. Ona je stvarno mislila da će "razbiti internet"?

Možda nije baš "razbila" internet, ali silno nas je zabavila, slažu se uglavnom svi. Brojni strani, a kasnije vidimo i domaći brendovi preuzeli su talas internet memova i pokušali da voze svoj brend na parodiji koju je podstakla starleta. Neki kao Nissan su isplivali, a kod domaćih brendova je bilo par pokušaja, ali pitanje je koliko je globalna tema relevantna za domaće prostore. U svakom slučaju pohvalno za one koji prate svetske tendencije, ali moraju biti sigurni koliko je to blisko njihovoj ciljnoj grupi.

Do nekih konkretnijih i celovitijih podataka koji će zaokružiti i dati nam pravu sliku masivnosti ove može viralne kampanje ćemo sačekati. Za sada raspoložemo samo cifrom da je gore pomenuti magazin do 12. novembra imao oko 5 miliona jedinstvenih poseta svog sajta.

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications