Oktobar 2, 2016

10 WEEKEND CRTICA

01 Zimski Weekend

Zimska sezona i zvnično otvorena! A sledećih godine vidim i zimska oprema biće potrebna za Weekend Media festival. Jer, smrzli smo se ove godine. Ili žurke nisu bile tako dobre :)

02 Formula za pitch - predavanje

Dobro, možda sam očekivao da više priča o pitchevima, ali predavanje sumirano u deset tačaka je bilo jako korisno. Ako ništa bar na nivou lične motivacije...

03 Ozbiljna industrija??!

Zahvaljujući se na Balcannes nagradi za Bon Bon kampanju, koleginica reče kako je "telekom je striktna i ozbiljna industrija, hvala im što su nam dali priliku za ovo”. Ozbiljna industrija??!

04 Kreativna opstipacija?

Opstipacija je bila glavna hit tema za nagrade ove godine. Dve kampanje sa ovom tematikom su ušle u top 25. Sledeće očekujem bar 50% brendova ove kategorije :)

05 Izbacite to iz sebe

Ipak, uz još neke kampanje, ona za Portalak laxative je moj izbor iz 25 Balcannes izbora >>> https://www.youtube.com/watch?v=XQF7GO7DRL0

06 StvarNOA

NOA beach klub finalista SoMo Face kategorije? Stvarno?

07 Viber stikeri su kanal komunikacije

I to smo naučili u SoMo Must Have kategoriji za neki drugi, sporedni kanal komunikacije poput citiram “obožavan Instagram profil, Twitter račun o kojemu se priča, LinkedIn profile vrijedan pažnje”… A finalista ove kategorije na SoMo borac dodeli su Viber stikeri? I dalje mi nije jasno kako su stikeri kanal komunikacije?

08 U redu za Džamića

“Ako ne umete da ispričate priču ne treba da radite u advertajzingu”, reče tokom svog predvanja Lazar Džamić. I da ste samo zbog ove mislim stajali isped ili na vratima sale - vredelo je.

09 Bezobrazna matematika

Kako nazvati to da na Festivalu za koji kotizaciju plaćate i do 400 eur, naplaćuje flašicu vode 2€??? A jedan kolega reče: "a nema ni ručka!" Ok, da ne preterujemo :)

10 Bitolsko čudo ili nacionalni ključ?

Sve kolege sa kojima sam pričao posle dodele Balcannes 2016 nagrada su zatečene činjenicom da je projekat makedonske Bimilk mlekare ušao u top 25 izbor. Album sa stikerima, podvučeno analogni, već viđeni loyalty program, a upakovano u parodiju koja neodoljivo podseća na IKEA Bookbook viralnu kampanju. Zanimljivo! https://www.youtube.com/watch?v=QhNK0i4JiDY

Autor: Ivan Živković, Managing Director Pioniri Communications